Použité suroviny receptu Zapečený květák s houbovou omáčkou:
1 ks květák (velký)
| na vymazání tuk
| omáčka:
| 150 g žampiony
| dle chuti: mletý bílý pepř
| 1 lžíce máslo
| dle chuti: muškátový květ
| 3 dl mléko
| 1 lžíce hladká mouka
| 1 ks žloutek
| dle chuti: mletý kmín
| podle potřeby: sůl
Postup přípravy receptu Zapečený květák s houbovou omáčkou:
Květák podle potřeby očistíme, rozebereme na růžičky a v osolené vodě je uvaříme doměkka. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. V troše vody je krátce podusíme.
V kastrůlku si zpěníme máslo. Přisypeme mouku a vymícháme světlou jíšku. Zalijeme ji mlékem, rozmícháme a povaříme. Do prochladlé omáčky vmícháme žampiony, žloutek, pepř a sůl.
Květák rozložíme do tukem vymazané zapékací misky, přelijeme připravenou omáčkou a v předehřáté troubě jej zapékáme dorůžova.
Zapečený květák se houbovou omáčkou podáváme s bramborovou kaší.
Fotky receptu Zapečený květák s houbovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!