Použité suroviny receptu Zapečený pórek s hermelínem:
2-3 pórky
| 2 hermelíny
| 200 ml smetany ke šlehání
| 2 stroužky česneku
| dle chuti: sůl a pepř
| dle potřeby: máslo na vymazání zapékací misky
Postup přípravy receptu Zapečený pórek s hermelínem:
Pórek nakrájíme na špalíky velikosti (respektive šířky) zvolené zapékací misky a spaříme ve vroucí osolené vodě. Formu lehce vytřeme máslem, nalijeme do ní smetanu, osolíme a přidáme pórek. Zasypeme nadrobno nasekaným česnekem. Zakryjeme alobalem a vložíme do trouby, vyhřáté na 160 °C na 20 minut.
Poté poklademe tenkými plátky hermelínu, zvýšíme teplotu a pečeme odkryté do rozpuštění sýru.
Fotky receptu Zapečený pórek s hermelínem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!