Použité suroviny receptu Zapečený rýžový koláč s cuketami a fetou:
2 středně velké cukety, nakrájené na plátky
| 250 g dlouhozrnné rýže, vařené (váha před vařením)
| 250 g rozdrobené fety
| sůl, pepř a hrst mátových lístků na dochucení
| máslo na vymazání formy
| 3 velká vejce, rozšlehaná se špetkou mletého muškátového oříšku
Postup přípravy receptu Zapečený rýžový koláč s cuketami a fetou:
Troubu předehřejte na 180 stupňů. Cuketové plátky pět minut povařte v páře a pak je důkladně osušte mezi vrstvami kuchyňského papíru. Rýži, sekanou mátu a polovinu fety spolu promíchejte, osolte, opepřete a střídavě vrstvěte s cuketou do formy o průměru 25 cm, dobře vymazané máslem. Rýži hodně upěchujte a každou vrstvu přelijte vejci rozšlehanými s muškátovým oříškem. Posypte zbylou fetou a pečte asi čtyřicet minut dozlatova. Nechte trochu vychladnout a podávejte krájené na řezy.
Fotky receptu Zapečený rýžový koláč s cuketami a fetou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!