Použité suroviny receptu Zapečený rýžový moučník s ovocem:
200 g rýže
| špetka soli
| 800 ml vody
| na vymazání máslo
| na vysypání strouhanka
| 250 g měkkého tvarohu
| 2 lžíce másla
| 80-100 g moučkového cukru
| 500 g čerstvého nebo kompotového ovoce (meruňky, broskve, jahody aj.)
| 250 ml mléka
| 2 vejce
| na posypání cukr
Postup přípravy receptu Zapečený rýžový moučník s ovocem:
Rýži uvaříme v nepatrně osolené vodě doměkka. Hlubší zapékací mísu vymažeme máslem, vysypeme strouhankou, vložíme polovinu rýže a navrh rozetřeme tvaroh smíchaný s máslem a cukrem. Na tvaroh rozložíme ovoce, které podle potřeby nakrájíme na kousky, a překryjeme zbylou rýží. Zalijeme mlékem rozšlehaném s vejci a dáme zapéct do středně vyhřáté trouby dozlatova. Hotový moučník pocukrujeme.
Fotky receptu Zapečený rýžový moučník s ovocem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!