Vložil: | Janninam |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 35 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Zapékaná hlávková čekanka:
800 g červenolisté hlávkové čekanky
| 150 g kozího sýra
| 1 stroužek česneku
| 3 lžíce olivového oleje
| sůl
| pepř
| 125 ml suchého bílého vína
| 2 velká rajčata
| 6-8 bazalkových listů
| 4 lžíce strouhaného parmezánu
Postup přípravy receptu Zapékaná hlávková čekanka:
Z čekankových hlávek odstraníme vnější listy a vykrojíme košťál. Menší hlávku rozpůlíme, větší rozčtvrtíme. Troubu předehřejeme na 220°C. Oloupaný česnek zpěníme na rozehřátém oleji a vyjmeme. Do uvolněné pánve přidáme zeleninu a krátce opečeme. Osolíme, opepříme a přilijeme víno. Přikryté dusíme asi 8 minut při mírné teplotě. Rajčata spaříme, sloupneme a nakrájíme na kostičky. Bazalkové listy najemno nakrájíme. Čekanku vložíme do vymazané zapékací nádoby. Navrch rozdělíme rajčata a bazalku. Obložíme dobře okapaným, na plátky nakrájeným kozím sýrem a posypeme parmezánem. Zasuneme na střední lištu trouby a 5-8 minut zapékáme.
Fotky receptu Zapékaná hlávková čekanka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!