Použité suroviny receptu Zapékaná sýrová omáčka s květákem:
Bešamel v prášku
| 1 l mléka
| 1 celý květák
| 1 balíček sýrů Apetito (3 ks)
| 2 tuby měkkých sýrů
| 1/2 pomazánkového másla s paprikou
| muškátový květ
| sůl
| bílý pepř
| 1 balení nivy
| 1 balíček tvrdého ementálu
| tuk na vymazání
Postup přípravy receptu Zapékaná sýrová omáčka s květákem:
1. Uvaříme květák a brokolici, rozdělíme je na růžičky a obojí naskládáme do tukem vymazaného pekáčku.
2. Ve třičtvrtě množství mléka rozmícháme bešamel a dáme vařit. Když začne houstnout, přidáme všechny měkké sýry a rozmícháme. Necháme pořádně provařit a přilijeme zbylé mléko. Uvedeme do varu a přidáme 2 špetky bílého pepře, osolíme a přidáme 1/2 lžičky muškátového květu.
3. Květák a brokolici zalijeme omáčkou a dáme do trouby na dvacet minut zapáct. tři minuty před koncem celý pekáček posypeme nastrouhanou nivou a ementálem.
Fotky receptu Zapékaná sýrová omáčka s květákem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!