Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 25.11. 2024
Dnes má svátek Kateřina
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Zapékané brambory s nivou a smetanou

fotka Zapékané brambory s nivou a smetanou
Vložil:
Porcí:1
Doba přípravy: 25 min
Hodnocení:  ++++++++__
Počet hodnocení: 19

Použité suroviny receptu Zapékané brambory s nivou a smetanou:

1 kg (cca) brambory  | 300 g (cca) slanina - plátky  | 1 ks (větší) cibule  | 500 g kuřecí prsní řízky  | 500 ml smetana (popř. šlehačka na vaření)  | 200 g (cca) niva  | 1ks jablko (nemusí být)  | dle chuti pepř, sůl  | na vymazání pekáče sádlo

Postup přípravy receptu Zapékané brambory s nivou a smetanou:

MNOŽSTVÍ SUROVIN JE POUZE ORIENTAČNÍ!!! Vše záleží na velikosti a hloubce vašeho pekáče a žaludku!!!

Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky přibližně 1 cm široké. Cibuli nakrájíme na kolečka, stejně tak jablko (nemusí být ani oloupané, jen bez jadřinců).
Vymažeme pekáč sádlem a na dno a stěny vyskládáme první vrstvu brambor tak, aby zakrývaly dno. Poté je posolíme. Na brabory poskládáme naklepané kuřecí plátky tak, aby se nepřekrývaly. Osolíme, opepříme, překrejeme kolečky cibule, jablek a zakryjeme plátky slaniny. Poté dáme další vstvu brambor a vrstvu s masem, slaninou, cibulí a jablky opakujeme. Zakončíme vrstvou brambor. Poté nastrouháme nahrubo nivou a posypeme celou poslední vrstvu brambor. Nakonec to celé zalijeme smetanou.

Tip 1: Kelímek či krabičku od smetany vyplachuji mlékem, aby byla použita všechna smetana. Stačí opravdu malé množství mléka, cca lžíce.

Tip2: Pokud chcete jen jednu vrstvu masa, dejte na dno dvě vrstvy brambor, můžete i na vrch.

Brambory dejte na prvních 5 - 10minut na přibližně 200°C, poté ztlumte na 150 - 180°C. Jsou hotové když niva na vrchu zezlátne, v horkovzdušné troubě cca 25minut. Já to dělám podle oka.


Fotky receptu Zapékané brambory s nivou a smetanou:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Zapékané brambory s nivou a smetanou
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !