Vložil: | saskijka |
Porcí: | 3 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Zapékané brambory s vejci, fazolemi a sýrem:
600 g brambor
| 6 vajec
| 100 g nivy
| 50 g cibule
| kousek másla
| 6 lžic steril. bílých fazolí
| trocha sladké papriky
| pepř
| sůl
| máslo na vymazání
| strouhanka
| zálivka
| 200 g zakys. smetany
| 2 str. česneku
| 1 vejce
| 40 g parmazánu
| 1 bílý jogurt
Postup přípravy receptu Zapékané brambory s vejci, fazolemi a sýrem:
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na plátky. Šest vajec uvaříme natvrdo, sloupneme a nakrájíme také na plátky Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a zpěníme na másle. Nivu nastrouháme na hrubém struhadle. Fazole necháme okapat. Česnek oloupeme a prolisujeme.
Připravíme si zálivku. V misce promícháme jogurt se zakysanou smetanou a syrovým vejcem. Vmícháme česnek, červenou mletou papriku a strouhaný parmazán.
Zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Poklademe polovinou plátků brambor, vejci a fazolkami. Nyní vše osolíme, opepříme a zasypeme osmaženou cibulkou a pokryjeme druhou polovinou brambor. Vše přelijeme zálivkou a v silně předehřáté troubě zapečeme dorůžova.
Zapékané brambory s vejci můžeme podávat jako přílohu k pečené drůbeži, ale i jako samostatný pokrm se zeleninovými saláty.
Fotky receptu Zapékané brambory s vejci, fazolemi a sýrem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!