Použité suroviny receptu Zapékané brambory se sýrem a pórkem:
500 g vařených brambor
| 1 pórek nakrájený na kolečka
| 3 stroužky utřeného česneku
| 50 g strouhaného čedaru
| 50 g strouhaného mozzarelly
| 25 g strouhaného parmazánu
| 2 lžíce nasekané petrželky
| 1,5 dl polotučné smetany
| 1,5 dl mléka
| sůl
| pepř
| petželka na ozdobu
Postup přípravy receptu Zapékané brambory se sýrem a pórkem:
Brambory se slupkou vaříme v osolené vodě cca 10 min. Pak je oloupané nakrájíme na tenké plátky. Plátky brambor poskládáme na dno zapékací mísy, na ně dáme trochu pórku, česneku, sýra a petrželky. Podle chuti okořeníme. Vrstvy opakujeme dokud všechny ingredience nespotřebujeme. Pak smícháme mléko se smetanou, dle chuti osolíme, opepříme a přelejeme přes brambory. Pečeme v předehřáte troubě při 160°C cca 1-1 1/4 h. Sýr musí mít zlatavě hnědou barvu a musí bublat a brambůrky zas musí být měkké. Ozbobíme petrželkou a podáváme.
Fotky receptu Zapékané brambory se sýrem a pórkem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!