250 g žampiony
| 750 g čínské zelí
| 2 ks vejce
| na vymazání formy máslo
| 100 g gouda
| dle chuti: muškátový oříšek
| dle chuti: mletý černý pepř a sůl
| 150 g smetana
| 150 g jogurt (bílý)
Postup přípravy receptu Zapékané čínské zelí:
Zelí a žampiony očistíme. Žampiony nakrájíme na plátky. Zelí nakrájíme na čtvrtiny, opereme a v osolené vodě je vaříme asi 6 minut. Vymažeme máslem zapékací misku. Sýr nastrouháme. Předehřejeme troubu na 200 °C
Uvařené zelí slijeme a rozložíme do zapékací misky. Na zelí rozložíme plátky žampionů a vše osolíme a opepříme. Zvlášť smícháme jogurt, smetanu, vejce a směs osolíme, opepříme a dochutíme kari kořením a strouhaným muškátovým oříškem. Směsí přelijeme žampiony, posypeme vše sýrem a vložíme do trouby.
Zapékáme asi 30 minut, dokud jídlo nezhnědne. Ihned podáváme.
Fotky receptu Zapékané čínské zelí:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!