400 g různých druhů hub
| 150 g sýrové šunky, zbavené tučných částí
| 1 malá cibule
| 4 lžíce kyselé smetany
| špetka soli
| 2 lžíce másla
| špetka bílého pepře
| 4 vejce
| 4 lžíce strouhaného sýra Goudy
| 1 lžička nasekané zelené petrželové natě
| máslo na vymazání 4 ohnivzdorných formiček
Postup přípravy receptu Zapékané houbové ragú:
Houby očistíme a omyjeme. Větší houby nakrájíme na plátky, menší rozpůlíme. Šunku nakrájíme na malé kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na rozehřátém másle necháme cibuli zesklovatět, přidáme houby a šunku a směs dusíme za občasného zamíchání asi 3 minuty. Přimícháme smetanu a ochutíme solí a pepřem. Troubu vyhřejeme na 210 stupňů. Houbové ragú naplníme do 4 vymazaných formiček. Do každé dávky vyhloubíme důlek, do kterého vklepeme vajíčko. Vejce trochu osolíme a posypeme sýrem. Dáme do trouby a zapékáme asi 12 minut. Před podáváním posypeme zelenou petrželkou. Podáváme s opékaným chlebem.
Fotky receptu Zapékané houbové ragú:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!