8 krůtích medailonků
| 2 lžíce oleje
| dle chuti: sůl a pepř
| 2 brambory
| 300 g tvrdého sýra
| 1 malá kapusta
| 1 lžíce másla
| 3 šalotky
| 1 jablko
| 1 sáček omáčky na drůbež
| dle chuti: majoránka
Postup přípravy receptu Zapékané krůtí řízečky:
Troubu rozpálíme na 180 °C. Krůtí maso omyjeme a osušíme. Řízečky opečeme na pánvi na oleji a vyrovnáme do pekáčku. Oloupeme brambory a nastrouháme je, osolime, opepříme a vyrovnáme je na maso. Pečeme 15 minut. Omyjeme kapustu a nastrouháme ji a dusíme zhruba 10 minut na másle. Dochutíme solí a pepřem.
Oloupané šalotky nakrájíme na kostičky.
Jablko zbavené jádřince také nakrájíme na kousky.
Obojí nasypeme do vypečené šťávy v pánvi a opečeme. Přidáme instantní omáčku a naředíme.
Přisypeme majoránku a povaříme zeleninu, dáme na talíře a na ni položíme maso.
Fotky receptu Zapékané krůtí řízečky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!