Použité suroviny receptu Zapékané žampióny s kaší:
500 g žampiónů
| 2 lžíce másla
| špetka soli
| šťáva z 1 citrónu
| 1/8 l mléka
| 3/8 l vody
| špetka soli
| špetka nastrouhaného muškátového oříšku
| 1/8 l kyselé smetany
| 4 lžíce čerstvě nastrouhaného ementálu
| máslo na vymazaní formy
| 450 g bramborové kaše
Postup přípravy receptu Zapékané žampióny s kaší:
Žampióny očistíme, třeně zkrátíme, dobře omyjeme a necháme odkapat. Na pánvi rozpustíme 1 lžíci másla a žampióny na něm ze všech stran opečeme. Osolíme a pokapeme citrónovou šťávou. Troubu vyhřejeme na 220 stupňů. Ohnivzdornou formu vymažeme máslem. Připravíme si bramborovou kaši, kterou navršíme do 2/3 formy. Doprostřed naskládáme houby, zbylou bramborovou kaši stříkacím kornoutkem ozdobně nastříkáme kolem žampiónů. Kyselou smetanu rozkvedláme se sýrem a nalijeme na houby. Posypeme strouhankou, zbylými kousky másla a vše zapékáme v troubě asi 20 minut, dokud povrch nezačne hnědnout.
Fotky receptu Zapékané žampióny s kaší:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!