Postup přípravy receptu Zapékaný fenykl:
Z fenyklových cibulek odstraníme stopky a konce kořínků. Nať omyjeme, osušíme, nakrájíme nadrobno a přikryté položíme stranou. Očištěné cibulky omyjeme a překrojíme. Rozpustíme máslo a za stálého míchání v něm zkaramelizujeme cukr. Přidáme fenyklové cibulky, osolíme a obrácíme, dokud karamel docela neobalí cibulky. Při střední teplotě nacháme trochu zhnědnout, přidáme víno a dusíme pod pokličkou při slabé teplotě 25 minut. Troubu vyhřejeme na 220 stupňů. Cibulky necháme na cedníku okapat. Šťávu z dušení smícháme s citrónovou šťávou a nadrobno nsekaným taveným sýrem. Fenyklové cibulky přendáme do ohnivzdorné mísy, zalijeme sýrovou směsí a zapékáme 10 minut. Před podáváním posypeme fenyklovou natí.