Postup přípravy receptu Zapékaný lilek s bramborami:
Nejprve lilek nakrájíme na plátky. Na plech nalijeme trochu olivového oleje, přidáme lilek a pečeme dohněda. Mezitím si připravíme další suroviny: Rajče a papriku nakrájíme na kostičky, cibuli a česnek nasekáme a brambory nakrájíme na plátky, (když jsou čerstvé brambory stačí kartáčkem vyčistit a nemusejí se loupat). Potom všechno vkládáme na plech v tenkých vrstvách - lilek, brambory, rajče, paprika, cibule a česnek. Osolíme, opepříme a tak pokračujeme dále ve vrstvách, dokud nezůstanou žádné suroviny. To vše zakápneme olivovým olejem a zakryjeme alobalem a dáme péct do trouby na 200 stupňů asi na jednu hodinu. Potom ztlumíme teplotu na 150 stupňů a sundáme alobal a necháme ještě čtvrt hodinky zapékat (čím déle se tento pokrm bude péct tím lépe).