Vložil: | Janiczka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Zapékaný pór:
1 kg póru
| na špičku nože nastrouhaný muškátový oříšek
| 50 g másla
| 2 lžíce polouhrubé mouky
| 1/4 l mléka
| 3 lžíce smetany
| špetka soli
| na špičku nože bílý pepř
| 1 lžíce nasekané petrželové natě
| 100 g čerstvě nastrouhaného ementálu
| máslo na vymazání formy
Postup přípravy receptu Zapékaný pór:
Z póru použijeme pouze světle zelené části, aso 600 g (zelené odřezky si schováme na polévku). Žluté kousky u kořene zkrátíme, větší přepůlíme. Pór důkladně omyjeme a 20 minut povaříme ve 2 litrech osolené vody s muškátovým oříškem. Ohnivzdornou formu vymažeme máslem. Pór vyjmeme ze slané vody, necháme odkapat a vložíme do formy. Na omáčku rozpustíme máslo, za stálého míchání přidáváme mouku a uděláme světlou jíšku. Postupně přiléváme mléko a za stálého míchání necháme několikrát přejít varem. Naposledy vmícháme smetanu, osolíme a opepříme. Troubu vyhřejeme na 220 stupňů. Omáčku nalijeme na pór, posypeme petrželí a sýrem. Zapékáme dokud sýr nezačne hnědnout.
Fotky receptu Zapékaný pór:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!