Postup přípravy receptu Zastřená vajíčka na bagetě:
Vodu s vínem přiveďte k varu, přidejte bylinky, cibuli a česnek. Povařte 10 minut, přeceďte, bylinky uchovejte. Tekutinu vraťte na oheň. Vejce vyklepněte do misky a z ní se je pokuste žloutkem napřed sesunout na naběračku ponořenou do vroucí tekutiny. Miskou pak opatrně přehrnujte bílek přes žloutek – po 4 minutách se vejce zastřou. Nechte je odkapat a uchovejte v teple. Za mírné teploty vývar povařte, až zhoustne asi na třetinu. Vraťte do něj bylinky. Připravte omáčku: do hustého vývaru přidejte lžíci mouky rozmíchanou v troše studené vody a míchejte, aby vznikla hladká omáčka. Osolte, opepřete, zalijte smetanou, krátce prohřejte. Z bagety ukrojte šest plátků a na másle je opečte dozlatova. Na každý plátek položte zastřené vejce a všechno přelijte trochou husté voňavé omáčky.