Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 24.11. 2024
Dnes má svátek Emílie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Babiččina šípková marmeláda

fotka Babiččina šípková marmeláda
Vložil:
Porcí:12
Doba přípravy: 35 min
Hodnocení:  +++++_____
Počet hodnocení: 47

Použité suroviny receptu Babiččina šípková marmeláda:

1 kg šípků  | 200 g pískového cukru  | 1/2 balíčku želírovacího prostředku

Postup přípravy receptu Babiččina šípková marmeláda:

Vyzrálé šípky zbavíme stopek a okvětí, dáme do kastrolu, zalijeme vodou a zvolna vaříme, až šípky změknou. Měkké šípky prolisujeme, ale odpad ještě ředíme vodou, aby se všechna dřeň vylisovala. Protlak vaříme do zhoustnutí. Pak přidáme cukr, želírovací prostředek a ještě povaříme. Horkou marmeládu nalijeme do skleniček, uzavřeme a podle potřeby sterilujeme.

Aby šípková marmeláda lépe rosolovala, nahradíme asi čtvrtinou nebo polovinou umletých plodů jablkovým protlakem.
Dříve se šípková marmeláda připravovala tak, že se z plodu pracně vyškrabovala dužina. Chloupky ze šípků se však při tepelném zpracování rozvaří, a tak tato zdlouhavá práce není nutná.


Lze používat jako léčebný prostředek proti chřipce a prevenci proti nachlazení a infekci.



Fotky receptu Babiččina šípková marmeláda:

Babiččina šípková marmeláda
Babiččina šípková marmeláda
Babiččina šípková marmeláda
Fotky vložil: Natural,haskova 
Hodnocení receptu Babiččina šípková marmeláda
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !