Použité suroviny receptu Meduňkové čatní s rajčaty:
250 g meruněk
| 250 g rajčat
| 200 g mrkve
| 1 dl octa
| 2 dl meruňkového nektaru
| 1/2 balíčku želírovacího přípravku
| sůl, pepř
| 2 lžičky mletého kari
| mletá pálivá paprika
Postup přípravy receptu Meduňkové čatní s rajčaty:
Meruňky rozpůlíme, vypeckujeme a nakrájíme na malé kousky. Rajčata omyjeme, nařízneme slupku a spaříme ve vroucí vodě, poté oloupeme. Mrkev oškrábeme a nastrouháme. Vše vložíme do hrnce, přidáme ocet, meruňkový nektar a želírovací přípravek. Za stálého míchání přivedeme do varu a necháme 5 min. na mírném ohni. Osolíme, opepříme, přidáme kari a papriku. Horké lijeme do sklenic a zavíčkujeme. Sklenice obrátíme dnem vzhůru a necháme 5 min. stát.
Fotky receptu Meduňkové čatní s rajčaty:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!