Postup přípravy receptu Závitky s anglickou slaninou a nivou:
Plátky vepřového masa naklepeme a po obou stranách osolíme a opepříme. Vrchní stranu potřeme hořčicí, hustě poklademe anglickou slaninou a kousek od okraje položíme dílek nivy.
Zabalíme do tvaru běžného závitku a upevníme nití či masovými jehlami nebo párátky. Poprášíme hladkou moukou, kterou zamáčkneme a přebytečnou setřeseme.
Rozpálíme olej a připravené závitky na něm opečeme po všech stranách. Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme přímo v papiňáku dozlatova. Položíme na ni závitky, které podlijeme horkou vodou do potřebného množství (zhruba 1/2, nejvíce 3/4 litru), přidáme masox, kečup, papiňák uzavřeme a dusíme 40 minut. Měkké závitky vyjmeme, omáčku zahustíme hladkou rrbukou rozmíchanou ve studené vodě, dochutíme a necháme 5-6 minut povařit. Přelijeme přes síto, vrátíme závitky, prohřejeme a podáváme.