2 žloutky
| 250 g hladké mouky
| 70 g cukru
| z ½ pomeranče strouhaná kůra
| 125 g másla
| 200 g rybízového želé
| 50 g moučkového cukru
Postup přípravy receptu Želatinové hvězdy:
Z mouky, cukru, pomerančové kůry, žloutků a másla vypracujeme těsto. Ve fólii chladíme 60 minut. Troubu předehřejeme na 200 °C. Z těsta vyválíme asi 5 mm silný plát. Vypichujeme z něj hvězdy. Menší hvězdicovou formičkou vypíchneme v jedné polovině cukroví i střed. Plnou hvězdu a hvězdu s otvorem slepíme. Hvězdy přendáme na vymaštěný plech a pečeme asi 10 minut. Necháme vychladnout. Do každého středu dáme po lžičce želé. Posypeme moučkovým cukrem.
Fotky receptu Želatinové hvězdy:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!