Použité suroviny receptu Zelené noky se sýrovou omáčkou:
300 g měkkého tvarohu
| 200 g listu hluchavky (lze nahradit kopřivami, petrželkou, špenátem)
| 2 vejce
| 1 lžíce másla (nebo 2 lžíce škvarků)
| 2-3 lžíce krupice
| dle chuti: sůl a pepř
| Omáčka:
| 40 g taveného sýra
| 200 ml smetany
| 40 g strouhaného sýra
| 2 lžíce petrželky nebo pažitky
| 2 rajčata
Postup přípravy receptu Zelené noky se sýrovou omáčkou:
Hluchavky spaříme, nasekáme a smícháme s tvarohem, utřeným s máslem nebo škvarky, vejci, solí, krupicí a kořením. Je-li těsto řídké přidáme krupici. Do vroucí osolené vody zavařujeme lžící vykrajované noky a necháme pomalu vařit (asi 5-10 minut) až vyplavou.
K přípravě omáčky zahřejeme smetanu a rozpustíme v ní sýry, osolíme a ještě chvilku vaříme. Ochutíme pažitkou nebo petrželkou a přidáme nadrobno nasekaná oloupaná rajčata. Na talíři přelijeme horké noky omáčkou s rajčaty.
Fotky receptu Zelené noky se sýrovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!