Postup přípravy receptu Zelenina s bulgurem pečená v rýžovém bešamelu:
Nejprve si připravíme bešamel tak, že na másle krátce osmahneme celozrnnou mouku, pak ji zalijeme horkým rýžovým nápojem a vše dobře promícháme. Omáčku ochutíme sušeným lahůdkovým droždím, sójovou omáčkou a Solčankou.
Do zapékací misky nastrouháme nahrubo mrkve, přidáme na kostičky nakrájený lilek a rozmraženou kukuřici. Přisypeme syrový bulgur. Zeleninu s bulgurem dobře promícháme a zalijeme připraveným bešamelem. Vše promícháme, přikryjeme poklicí nebo alobalem a dáme péci do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečeme asi 35-40 minut.
Fotky receptu Zelenina s bulgurem pečená v rýžovém bešamelu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!