Použité suroviny receptu Zelenina s italskými noky a mozzarellou:
4 velká rajčata
| 4 cukety
| 1 menší svazek šalvěje
| 1 vakuové balení italských noků (gnocchi) event. na kostky nakrájený bramborový knedlík
| 4 lžíce olivového oleje
| dle chuti: sůl
| dle chuti: čerstvě mletý pepř
| 700 g mozzarelly
| dle potřeby: tuk na vymaštění
Postup přípravy receptu Zelenina s italskými noky a mozzarellou:
1. Omytá a osušená rajčata i cukety nakrájíme na stejnoměrné plátky.
2. Z omyté a osušené šalvěje otrháme lístky. Větší lístky nakrájíme.
3. Na pánev s rozehřátým olejem vložíme noky, posypeme šalvějí a opékáme 2 až 3 min.
4. Rajčata a cukety osolíme a opepříme. Zeleninu a noky rozložíme do vymaštěné zapékací nádoby.
5. Rozehřejeme gril. Okapanou mozzarellu nakrájíme na plátky a rozdělíme na noky se zeleninou. Zapékáme, až se sýr roztaví.
Nočky: Prolisujeme 700 g uvařených brambor, osolíme, opepříme, přidáme 3 vejce. 250 g hrubé mouky a zpracujeme těsto. Lžící vykrajujeme nočky, které uvaříme v mírně osolené vodě.
Fotky receptu Zelenina s italskými noky a mozzarellou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!