Postup přípravy receptu Zelenina se šťovíkovou omáčkou:
Všechnu zeleninu očistíme a pokrájíme na menší kousky. V kastrole s vroucí osolenou vodou postupně krátce povaříme jednotlivé druhy zeleniny tak, aby zůstala křupavá. Po vyjmutí ji ihned prudce zchladíme v ledové vodě, vyjmeme a uložíme na mísu. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Připravíme si omáčku. V malém rendlíku svaříme víno, cibuli a drcený pepř. Když se víno svaří asi na jednu třetinu objemu, slijeme ho přes síto a necháme trochu zchladnout. Do kovové misky dáme žloutky a pomalu k nim zašleháme svařené víno. Žloutkovou směs pak ve vodní lázni šleháme až do zhoustnutí krému. Potom misku odložíme z plotýnky a postupně do ní zašleháme rozpuštěné máslo a tolik vývaru ze zeleniny, aby byla hustá asi jako tatarská omáčka. Listy šťovíku propláchneme, osušíme a nakrájíme, přidáme do omáčky, osolíme a promícháme. Do velkého kastrolu s rozpuštěným máslem přidáme zeleninu, uvařenou rýži, opatrně vše promícháme a prohřejeme. Zeleninovou směs rozdělíme do talířů a přelijeme šťovíkovou omáčkou.