Vložil: | Jitule123 |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 25 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 8 |
|
|
Použité suroviny receptu Zelenina v bešamelu s vejci :
500 g různé zeleniny (mrkev, kedlubny, hrášek, fazolky, květák apod.)
| 30 g másla
| 30 g hladké mouky
| 300 ml mléka
| sůl
| 2 vejce natvrdo
| 2 rajčata
Postup přípravy receptu Zelenina v bešamelu s vejci :
Zeleninu pokrájíme na drobné kousky, zalijeme trochou vařící osolené vody a dusíme doměkka. Světlou máslovou jíšku zalijeme mlékem, rozšleháme a dobře provaříme, podle potřeby zředíme trochou vývaru ze zeleniny. Do omáčky vmícháme okapanou zeleninu, prohřejeme ji, přidáme vejce pokrájená na čtvrtky a rajčata pokrájená na dílky, přisolíme a opět prohřejeme.
Fotky receptu Zelenina v bešamelu s vejci :
Fotky vložil: neri