Postup přípravy receptu Zeleninová musaka:
Lilek posolíme a dáme do cedníku. Nejméně na 30 minut ho zakryjeme a zatěžkáme, aby pustil hořkou šťávu. Mezitím dáme do hrnce čočku, vývar a bobkový list a přivedeme do varu. Na mírném ohni vaříme pod pokličkou 20 minut, dokud nezměkne. Pak ji scedíme a dáme do vyhřáté trouby, aby nevychladla. Na pánvi rozpálíme 15 ml oleje a za stálého míchání 5 minut smažíme cibuli a česnek. Přidáme čočku, cizrnu, žampiony, rajčata, rajský protlak, bylinky a 45 ml vody. Směs přivedeme k varu a za občasného míchání vaříme 10 minut na mírném ohni. Předehřejeme troubu na 180 °C, lilek opláchneme a necháme okapat a oschnout. V pánvi rozpálíme zbytek oleje a postupně na něm 3 – 4 minuty smažíme z obou stran dohněda plátky lilku. Směs s čočkou osolíme a opepříme. Plátky osmaženého lilku vložíme na dno velkého a mělkého pekáče a na ně dáme vařenou zeleninu. Stejným způsobem pokládáme další vrstvy, dokud zbývá lilek a vařená zelenina. Rozšleháme jogurt, vejce, sůl, a pepř a musaku zalijeme. Bohatě ji posypeme čedarem a pečeme 45 minut, dokud horní vrstva nezezlátne a nezačne se nafukovat. Pokrm ozdobíme petrželkou a ihned podáváme.