Velký roční horoskop na rok 2025Velký roční horoskop na rok 2025 Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny Ryby - roční horoskop na rok 2025Ryby - roční horoskop na rok 2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 03.03. 2025
Dnes má svátek Kamil
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zeleninová musaka

fotka Zeleninová musaka
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 90 min
Hodnocení:  ++++++++++
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Zeleninová musaka:

450 g lilku  | 115 g čočky  | 1 bobkový list  | 1 nakrájená cibule  | 1 utřený stroužek česneku  | 600 ml zeleninového vývaru  | 225 g žampionů nakrájených na plátky  | 400 g propláchnuté a okapané cizrny  | 400 g nakrájených konzervovaných rajčat  | 30 ml rajského protlaku  | 10 ml směsi provensálských bylinek  | 300 ml bílého jogurtu  | 3 vejce  | 50 g strouhaného zralého čedaru  |  čerstvá petrželka na ozdobu  |  sůl  |  pepř

Postup přípravy receptu Zeleninová musaka:

Lilek posolíme a dáme do cedníku. Nejméně na 30 minut ho zakryjeme a zatěžkáme, aby pustil hořkou šťávu. Mezitím dáme do hrnce čočku, vývar a bobkový list a přivedeme do varu. Na mírném ohni vaříme pod pokličkou 20 minut, dokud nezměkne. Pak ji scedíme a dáme do vyhřáté trouby, aby nevychladla. Na pánvi rozpálíme 15 ml oleje a za stálého míchání 5 minut smažíme cibuli a česnek. Přidáme čočku, cizrnu, žampiony, rajčata, rajský protlak, bylinky a 45 ml vody. Směs přivedeme k varu a za občasného míchání vaříme 10 minut na mírném ohni. Předehřejeme troubu na 180 °C, lilek opláchneme a necháme okapat a oschnout. V pánvi rozpálíme zbytek oleje a postupně na něm 3 – 4 minuty smažíme z obou stran dohněda plátky lilku. Směs s čočkou osolíme a opepříme. Plátky osmaženého lilku vložíme na dno velkého a mělkého pekáče a na ně dáme vařenou zeleninu. Stejným způsobem pokládáme další vrstvy, dokud zbývá lilek a vařená zelenina. Rozšleháme jogurt, vejce, sůl, a pepř a musaku zalijeme. Bohatě ji posypeme čedarem a pečeme 45 minut, dokud horní vrstva nezezlátne a nezačne se nafukovat. Pokrm ozdobíme petrželkou a ihned podáváme.


Fotky receptu Zeleninová musaka:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Zeleninová musaka
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !