Použité suroviny receptu Zeleninová paella s plackami z polenty:
150 g cibule
| 2 malé artyčoky
| 200 g rajčat
| 150 g mrkve
| 150 g cukíny
| 100 g žampionů
| 80 g červených paprik
| 80 g fenyklu
| 50 g hrášku
| 50 g zelených fazolek
| 50 g řapíkatého celeru
| 6 lístků bazalky
| 3 g šafránu
| 4 PL olivového oleje
| 200 g polohrubé kukuřičné krupice
| 400 ml vody
| 2 kostky zeleninového vývaru
Postup přípravy receptu Zeleninová paella s plackami z polenty:
Najemno nakrájejte cibuli, rajčata a papriku a jemně je osmahněte na olivovém oleji. Očistěte ostatní zeleninu a nakrájejte ji na velké kousky. Přidejte ji na pánev k cibuli a ochuťte šafránem a bazalkou. 30 minut nechejte směs vařit pod pokličkou. Připravte placky z polenty - uveďte do varu vodu, rozpusťte v ní kostky bujonu a za stálého míchání vsypte do hrnce krupici. Na mírném ohni vařte po dobu asi 15 minut, pak polentu rozprostřete na plech do rovnoměrné vrstvy a nechejte vychladnout. Poté ji rozporcujte kulatou formičkou a kolečka zlehka osmahněte na trošce olivového oleje. Paellu servírujte ve velké míse obloženou polentovými plackami.
Fotky receptu Zeleninová paella s plackami z polenty:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!