Postup přípravy receptu Zeleninová pánev po švýcarsku:
Na olivový olej dáme oblíbenou (či dostupnou) zeleninu pokrájenou na středně velké kousky. K přípravě tohoto jídla se běžně používá paprika, sterilovaná kukuřice, pórek, čekankové puky. Nesmíme zapomenout ani na rajčata (také sterilovaná, pokud nemáte rádi čerstvá kvůli slupkám). Kromě toho lze použít i mrkev, topinambur (druh sladkého bramboru) nebo brokolici. Svou roli hraje fantazie...
Jemně orestujte, podlijte bílým vínem (stačí 2 dl) nebo sherry, okořeňte sladkou paprikou, vegetou bez glutamanu sodného či jinou kořenicí směsí, sušeným česnekem, troškou kari a přidejte 200 ml smetany na vaření. Nechte zpěnit a je hotovo.
Tip: Ve Švýcarsku se zelenina nedusí doměkka, jen upraví na ohni, aby byla trochu křupavá a neztratila vitaminy. Podáváme jako přílohu k masu a rýži nebo jen s čerstvým, nejlépe tmavým chlebem. Dá se připravit i pikantní varianta – potom je třeba výrazněji okořenit, přidat např. pálivou mletou papriku a pepř.