Použité suroviny receptu Zeleninová pánev s rýží a omáčkami:
200 g brokolice
| 100 g romaneska
| 200 g mrkve
| půlka čínského zelí
| 2 menší cibule
| 4 stroužky česneku
| 100 g hráškových lusků
| 100 g malých kukuřiček
| 5 lžic olivového oleje
| 1 lžíce cukru
| sůl
| 2 lžíce rybí omáčky
| 6 lžic ústřicové omáčky
| 4 lžíce rýžového octa
| mleté chilli koření
Postup přípravy receptu Zeleninová pánev s rýží a omáčkami:
Zeleninu omyjeme a očistíme. Brokolici a romanesco rozebereme na jednotlivé růžičky, mrkev nakrájíme na delší plátky. Z čínského zelí vykrojíme košťál a listy nakrájíme na čtverečky. Cibule nařežeme na měsíčky a česnek na plátky. Ve velké pánvi se silným dnem (nejlépe ve woku) rozehřejeme olej. Nejdříve orestujeme nakrájenou mrkev, po dvou minutách přidáme nakrájenou cibuli a česnek a společně opékáme další dvě minuty. Pak přisypeme brokolici, romanesco, lusky a kukuřičky. Opékáme za stálého míchání další minutu. Nakonec přidáme čínské zelí, ochutíme cukrem a špetkou soli (jen málo, protože ústřicová omáčka je hodně slaná) a necháme na ohni ještě pět minut. Ke konci přilijeme ústřicovou i rybí omáčku a rýžový ocet. Necháme ještě minutu přejít varem, aby zelenina zůstala křupavá. Nakonec pokrm podle chuti posypeme chilli kořením.
Fotky receptu Zeleninová pánev s rýží a omáčkami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!