Postup přípravy receptu Zeleninová terina s červenou řepou:
Fazolky uvaříme a rozmixujeme. Brokolici uvaříme společně s nakrájenou karotkou. Přidáme nakrájenou kapii a krátce spaříme. Řepu nakrájíme na kostičky a uvaříme doměkka. Vaříme ji zvlášť. Vývar z řepy již nepoužíváme a řepu důkladně propláchneme. Želatinu připravíme dle návodu, ale místo vody použijeme zeleninový vývar. 1/3 připravené želatiny smícháme s fazolkami. Do zbylé želatiny dáme nakrájenou, povařenou zeleninu včetně řepy. Obě želatinové směsi, fazolkovou i zeleninovou, dochutíme solí, octem, pepřem a citronovou šťávou. Do připravené nádoby nalijeme želatinu s kousky zeleniny a dáme do chladu zatuhnout. Na zatuhlou směs nalijeme rozmixované fazolky, které jsem uchovávali v teple, aby směs neztuhla. Dáme opět do chladu asi na 2 hodiny. Hotovou terinu vyklopíme, nakrájíme na plátky a ozdobíme nakládanými cibulkami.