1 květák (brokolici)
| asi 15 dkg chřestových špiček nebo nakládaných kukuřiček
| 1 mrkev
| 20 dkg nízkotučného tvarohu
| 4 vejce
| 1 želatinu
| špetka soli a pepře
| dle chuti zelené bylinky (petržel, kerblík nebo i kopr)
Postup přípravy receptu Zeleninová tlačenka:
Pokud chcete mít zeleninu křupavou, pouze ji pár minut blanšírujte, jinak povařte doměkka. Připravte želatinu podle návodu na sáčku. Do tvarohu vmíchejte koření a nadrobno nakrájené bylinky. Do podlouhlé formy naskládejte jednu vrstvu zeleniny. Ochucený tvaroh smíchejte s troškou vody a připravenou želatinou, navrstvěte na zeleninu a vrstvy střídejte. Poslední vrstvu můžete dozdobit celými lístky petržele nebo kerblíku. Po vyndání z formy poslouží jako hezká dekorace.
Nechte vychladit v lednici - nejlépe je připravit tuto tlačenku den předem.
Fotky receptu Zeleninová tlačenka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!