Postup přípravy receptu Zeleninové knedlíčky (jugoslávie):
Všechnu zeleninu a žampióny očistíme a nakrájíme na jemné kostičky a dáme dusit s polovinou másla. Osolíme, opepříme, podlijme malým množstvím vody a dusme do měkka. Žemle nakrájíme na malé kostičky, opečeme na másla, dáme do mísy, promícháme s moukou, navlhčíme mlékem s rozšlehanými vejci, přidáme dušenou studenou zeleninu a zamícháme v těsto. Navlhčenou rukou tvoříme kulaté knedlíčky, které zavaříme do slané vody a vaříme asi 10 minu. Pak zeleninové knedlíčky vyndáme a narovnáme do ohnivzdorné vymazané mísy, posypeme opraženou strouhankou, pokapeme zbytkem másla a podáváme jako přílohu k pečeným masům. Udržujeme stále teplé.