400 g housky
| 100 g hrášku
| 100 g fazolí
| 100 g karotky
| 100 g květáku
| 1 cibule
| 80 g másla
| 3 vejce
| 125 ml mléka
| 2 lžíce nasekané petrželky
| sůl
| muškátový oříšek
| mouka na válení
Postup přípravy receptu Zeleninové knedlíky:
Zeleninu, kromě cibule, najemno nakrájíme a v osolené vodě ji uvaříme do poloměkka. Cibuli nakrájíme na kostičky a osmažíme na másle dozlatova. Housky nakrájíme na kostičky a dáme do velké mísy. Vejce rozmícháme v mléce a přelijeme přes housku, přidáme cibuli, uvařenou zeleninu a dobře promícháme. Knedlíkovou hmotu osolíme a ochutíme muškátovým oříškem. Ještě jednou dobře promícháme s pevně stlačíme v míse. Necháme 10 minut odpočinout. Poté mokrýma rukama vytvarujeme ze směsi kulaté knedlíčky, vyválíme je v mouce a vložíme do mírně vařící osolené vody. Děrovanou naběračkou knedlíky vyjmeme z vody a podáváme.
Fotky receptu Zeleninové knedlíky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!