Vložil: | XpajaY850 |
Porcí: | 2 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 18 |
|
|
Použité suroviny receptu Zeleninové košíčky zapečené s kozím sýrem:
2 červené cibule (velké jako rajča)
| 2 tvrdší rajčata
| 2 menší žluté papriky, podélně rozkrojené a zbavené semínek
| 100 ml olivového oleje
| 50 g mrkve, nakrájené na nudličky
| 150 g celeru, nakrájeného na nudličky
| 50 g česneku, nakrájeného na plátky
| 100 g bílé cibule, nakrájené na měsíčky
| 100 g červené cibule, nakrájené na měsíčky
| 150 ml bílého polosuchého vína
| 100 ml smetany ke šlehání
| sůl a čerstvě namletý pepř
| 200 g kozího sýra typu brie
| petrželka na ozdobu
Postup přípravy receptu Zeleninové košíčky zapečené s kozím sýrem:
1. Oloupané cibule nahoře seřízněte a vyjměte vnitřky tak, aby vám zůstala ,mistička‘. Rajčata opatrně vydlabejte. Předehřejte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 ºC.
2. Vydlabaná rajčata, papriky a cibule potřete olivovým olejem, položte na plech a vložte na deset až patnáct minut do trouby. Mezitím na pánvi rozpalte zbylý olej a osmahněte na něm nakrájenou zeleninu
(mrkev, celer, česnek, bílou i červenou cibuli).
3. Zalijte bílým vínem a počkejte, až se odpaří tak, aby zůstalo koncentrované aroma. Přilijte smetanu a nechte i ji na vysokém plameni zredukovat; osolte a opepřete.
4. Z trouby vytáhněte předpečenou zeleninu a na plechu ji uspořádejte do dvou skupin – v každé by mělo být rajče, cibule a paprika. Všechno pak naplňte osmahnutou zeleninovou směsí s vínem a smetanou. Troubu přepněte na gril.
5. Na každou skupinu košíčků položte plátek kozího sýra. Dejte vše na chvíli pod gril – sýr by měl lehce zezlátnout a změknout. Před podáváním ozdobte petrželkou.
Fotky receptu Zeleninové košíčky zapečené s kozím sýrem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!