Použité suroviny receptu Zeleninové lasaně se sýrem:
250 g lasaní
| 250 g rajčat
| 40 g másla
| 30 g hladké mouky
| 500 ml mléka
| 200 g sýru gorgonzola
| 250 g řapíkového celeru
| 2 cibule
| 2 lžíce oleje
| 500 g špenátu
| 200 g žampionů
| 4 lžíce smetany
| 50 g slunečnicových semínek
| sůl
Postup přípravy receptu Zeleninové lasaně se sýrem:
Rozpustíme na pánvi máslo a osmahneme na něm mouku, přilijeme mléko, sýr a necháme jej na mírném ohni rozpustit. Osolíme a opepříme.
Rajčata a celer omyjeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli nakrájíme nadrobno a společně s celerem ji osmahneme na oleji. Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a osmahneme ve zbylém oleji. Přidáme očištěný špenát.
Troubu předehřejeme na 200 °C. Do zapékací mísy nalijeme trochu omáčky. Ve vrstvách klademe do mísy střídavě lasaně, rajčata, cibuli a celer, žampiony a špenát a zaléváme omáčkou. Povrch posypeme slunečnicovými semínky. Zapékáme po dobu 50 minut.
Fotky receptu Zeleninové lasaně se sýrem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!