Postup přípravy receptu Zeleninové lasaně se žampiony:
1. Rozpustíme na pánvi máslo. Osmahneme na něm mouku, přilijeme mléko, přidáme sýr a necháme jej na mírném ohni zvolna rozpustit. Osolíme, opepříme.
2. Rajčata a celer očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky, resp. na kostičky. Rozkrájíme nadrobna cibuli a spolu s celerem ji osmahneme na horkém oleji. Opereme špenát, očistíme a oloupeme žampiony, nakrájíme na plátky a ve zbylém oleji osmahneme. Přidáme špenát, zamícháme, okořeníme.
3. Troubu předehřejeme na 200 °C. Na dno zapékací mísy nalijeme trochu omáčky. Ve vrstvách klademe do mísy střídavě lasaně, rajčata, cibuli a celer, žampiony a špenát a zaléváme omáčkou. Povrch posypeme slunečnicovými semínky. Zapékáme 45-50 min.