Použité suroviny receptu Zeleninové rizoto s bylinkami:
50 g másla
| 200 g brokolice
| 200 g květáku
| 1 cibule
| 2 karotky
| 1 stroužek česneku
| 2 dl bílého vína
| 400 g rýže natural
| 1 l zeleninového vývaru
| 1 lžíce strouhané citronové kůry
| 4 lžičky mandlových lupínků
| 4 vejce
| po 2 lžících nasekaného štavelu, kerblíku, estragonu a petrželové natě
| mořskou sůl mletý pepř
Postup přípravy receptu Zeleninové rizoto s bylinkami:
V pánvi rozehřejeme máslo a podusíme najemno nakrájenou cibuli, brokolici a květák. Karotky oloupene a nakrájíme na tenké plátky. Přidáme k zelenině, podlijeme bílým vínem, přisypeme rýži a dolijeme zeleninovým vývarem. Okořeníme solí a pepřem. Přiklopíme a v troubě předehřáté na 200 pečeme 20 - 25 minut. Posypeme citronovou kůrou, česnekem a mandlovými lupínky. Na zeleninu rozklepneme vejce a posypeme ji bylinkami. Opět vložíme do trouby a pečeme 10 - 15 minut. Ihned podáváme.
Fotky receptu Zeleninové rizoto s bylinkami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!