Použité suroviny receptu Zeleninové rizoto s celozrnnou rýží:
150 g jarní lahůdkové cibulky nebo pórku
| 200 g žampionů
| 4 lístky margarínu
| 300 g rýže natural
| 1 l zeleninového vývaru
| 250 g rajčat
| 300 g mraženého hrášku
| 2 lžíce strouhaného parmazánu
| dle chuti: čerstvě mletý pepř a sůl
Postup přípravy receptu Zeleninové rizoto s celozrnnou rýží:
1. Cibulku očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Žampiony otřeme vlhkou utěrkou a rozkrájíme na plátky. Šalvěj posekáme.
2. Margarín rozehřejeme a osmahneme na něm cibulku, žampiony, šalvěj a rýži. Zalijeme trochou vývaru a vaříme na mírném ohni asi 40 min. Během této doby postupně přiléváme zbývající vývar. Mezitím očistíme rajčata, omyjeme a rozkrájíme na osminky. Přidáme i s hráškem do rizota a vaříme dalších 5-10 min.
3. Nakonec vmícháme parmazán. Rizoto opepříme a podle potřeby přisolíme.
Fotky receptu Zeleninové rizoto s celozrnnou rýží:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!