Použité suroviny receptu Zeleninové rizoto s jablečným vínem:
1 cibule
| 1 stroužek česneku
| 2 mrkve
| 150 g žampionů
| 5 lžic olivového oleje
| 300 g rýže
| 250 ml suchého cideru (jablečné víno)
| dle chuti: sůl a pepř
| 750 ml zeleninového vývaru
| 1 lahůdková cibulka
| 250 g hrášku
| 1 svazek petrželky
Postup přípravy receptu Zeleninové rizoto s jablečným vínem:
1. Cibuli a česnek oloupeme a posekáme. Mrkev omyjeme a oloupeme. Žampiony nasucho očistíme a nakrájíme na plátky.
2. Rozehřejeme olivový olej a cibuli na něm osmažíme. Přidáme mrkev, žampiony a česnek a také osmahneme. Vmícháme opranou rýži a necháme zesklovatět. Zalijeme jablečným vínem, osolíme a opepříme.
3. Za stálého míchání pomalu přidáváme vývar. Rizoto vaříme asi 20 min. Lahůdkovou cibulku opereme, osušíme a posekáme. Asi 10 min, před koncem varu přidáme do rizota lahůdkovou cibulku a hrášek. Nakonec vmícháme petrželku. Rizoto upravíme na talíře a podáváme.
Fotky receptu Zeleninové rizoto s jablečným vínem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!