Použité suroviny receptu Zeleninový hrnec se šalvějí a fetou:
100 g cibule
| 2 stroužky česneku
| 1 lilek
| 1 velká cuketa
| 500 g brambor
| 3 lžíce olivového oleje
| sůl
| pepř
| 600 g rajčat
| 200 ml vývaru
| 2 čerstvé šalvějové snítky
| 100 g sýra feta
| bazalka na ozdobení
Postup přípravy receptu Zeleninový hrnec se šalvějí a fetou:
1. Česnek a cibuli nasekáme najemno. Lilek a cuketu podélně rozpůlíme a nakrájíme. Brambory oloupeme a nakrájíme podélně.
2. Zeleninu opékáme postupně na oleji na pánvi, každou porci 3 minuty. Cibuli, česnek, lilek, cuketu a brambory dáme do formy, zamícháme, osolíme a opepříme. Rajčata nakrájíme a podusíme ve výpeku. S vývarem je přidáme do formy a promícháme. Navrch položíme šalvěj a pod pokličkou pečeme 60 minut při 170°C.
3. Posypeme fetou a necháme zhnědnout.
Fotky receptu Zeleninový hrnec se šalvějí a fetou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!