Vložil: | Mangovka |
Porcí: | 3 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 12 |
|
|
Použité suroviny receptu Zeleninový nákyp s vejci:
250 g pórku
| 250 g mrkve
| 250 g květáku nebo brokolice
| 150 g zmrazeného hrášku
| sůl
| 2 dl mléka
| 4 vejce
| 100 g polohrubé mouky
| půl lžičky kypřícího prášku do pečiva
| podle chuti: petrželka, Vegeta, pepř, muškátový květ
| tuk na vymazání formy
Postup přípravy receptu Zeleninový nákyp s vejci:
Pórek nakrájíme na kousky, mrkev na plátky a květák nebo brokolici rozdělíme na malé růžičky. Zeleninu osolíme, zalijeme vodou a vaříme asi 10 minut. Okapanou zeleninu rozložíme do tukem vymazané zapékací mísy, vložíme do předehřáté trouby a krátce zapečeme. Zalijeme těstíčkem připraveným z mléka, vajec, mouky smíchané s práškem do pečiva, nakrájené petrželky, koření a soli. V předehřáté troubě zapečeme, až je povrch zlatavý.
Fotky receptu Zeleninový nákyp s vejci:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!