Postup přípravy receptu Zeleninový nářez zapečený v rýži:
Rýži dobře propláchněte, nechte okapat, zalijte vroucím osoleným vývarem a nechte 15 minut stát. Cibuli a papriky nakrájejte na tenká kolečka, krátce je opečte na 2 lžících oleje, osolte a duste doměkka. Přidejte kukuřici a rozetřený česnek, opepřete a nechte ještě krátce podusit. Vymařte pekáček, na dno rozprostřete zeleninovou směs, pokryjte rýží a zasypte postrouhaným sýrem. Vše zalijte vejci rozkvedlanými v mléce a povrch poklaďte tenkými plátky rajčete a pokapejte olejem. Pekáč vložte do předehřáté trouby na 160°C zapékejte asi 45 minut. Hlídejte, aby se rajčata nepřipálila (podle potřeby je pocákejte vodou). Hotový pokrm posypte pažitkou a podávejte teplý, obložený zbylými plátky rajčat.