250 g zelených fazolek
| pepř
| 3 barevné papriky
| 300 g rajčat
| 1 římský salát
| 75 g oliv
| 1 cibule
| sůl
| 100 ml octa
| 1 lžička cukru
| 8 lžic olivového oleje
Postup přípravy receptu Zeleninový salát nizza:
Fazolky překrojíme a povaříme 15-20 minut v osolené vodě. Vyjmeme je a necháme okapat. Papriky nakrájíme na větší kousky, cibuli na tenká kolečka, rajčata na měsíčky a salát na proužky. Připravené přísady smícháme s olivami. Ocet ochutíme solí, pepřem a cukrem. Nakonec postupně přidáme olej. Zálivku promícháme se zeleninou, necháme 30 minut odležet a potom ještě jednou dochutíme. Podáváme s pečivem.
Fotky receptu Zeleninový salát nizza:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!