Postup přípravy receptu Zeleninový salát s bylinkovou zálivkou:
Mrkev a kedlubny oloupeme. Houby očistíme a oloupeme. Vše nakrájíme na tenké plátky. Oby saláty omyjeme a necháme okapat. Pak rozdělíme na jednotlivé listy. Srdíčka salátu polníčku necháme vcelku.
Slunečnicová semínka opražíme na rozpáleném oleji dozlatova. Petržel a kopr omyjeme, necháme okapat a nadrobno nasekáme.
Na zálivku smícháme v hluboké mističce nebo hrnku ocet, sůl, pepř a cukr. Přimícháme olivový olej, petrželku s koprem a nakonec přidáme slunečnicová semínka.
Salát naaranžujeme na talíř, obložíme kedlubnou, mrkví a pokrájenými žampiony.
Zálivku podáváme zvláštní misce a každý strávník si salát dochutí podle svého.