Postup přípravy receptu Zeleninový salát s masíčkem:
Kedlubnu oloupeme a nakrájíme na plátky. Květák omyjeme, rozebereme na růžičky a 5 minut je blanšírujeme v osolené vroucí vodě. Na poslední 2 minuty přidáme povařit kedlubnu. Slijeme je, necháme vychladnout a dobře okapat. Mrkve očistíme, omyjeme a nahrubo nastrouháme. Bylinky omyjeme, necháme okapat a jemně nasekáme. Smícháme šťávu z citronu, žloutek, sůl, pepř a cukr. Cibuli oloupeme, hodně najemno ji nasekáme a přimícháme do zálivky. Tenkým pramínkem přilijeme postupně i olej a nakonec do ní ponoříme asi na 20 minut bylinky, aby natáhly její chuť. Mezitím očistíme ledový salát, omyjeme jej, necháme okapat a natrháme jej na sousta. Uzené nakrájíme na proužky a přidáme je k salátu, který přelijeme zálivkou s bylinkami. Do salátu můžeme přidat vařená vejce, která oloupeme, rozpůlíme a ponoříme též do zálivky natáhnout její chuť.