Použité suroviny receptu Zeleninový salát s vejci a bylinkovou omáčkou:
1 hlávkový salát
| 3 rajčata
| dle chuti: několik ředkviček
| 1 malá salátová okurka
| 2 vejce uvařená natvrdo
| Na omáčku:
| 4 lžíce majonézy
| 4 lžíce bílého jogurtu
| dle chuti: petrželka
| dle chuti: pažitka (podle obliby i 2 snítky kopru)
| 1 špetka cukru a soli
| dle chuti: citronová šťáva nebo ocet
Postup přípravy receptu Zeleninový salát s vejci a bylinkovou omáčkou:
Hlávkový salát roztrháme na menší kousky a rozložíme na mísu.
Rajčata nakrájíme na dílky, ředkvičky na tenká kolečka, okurku na kostičky, vejce na kolečka a urovnáme na listy salátu.
Hned podáváme se zálivkou, kterou vložíme do omáčníku.
Příprava omáčky:
Majonézu rozmícháme s jogurtem, drobně usekanými bylinkami a dochutíme.
Fotky receptu Zeleninový salát s vejci a bylinkovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!