Použité suroviny receptu Zeleninový šašlik s okurkovým salátem:
300 g krůtího masa
| 1 lžíce rajčatového protlaku
| 1 lžíce hořčice
| 2 lžíce sójové omáčky
| 2 lžíce oleje
| dle chuti: sůl
| 20 malých žampionů
| 30 třešňových rajčat
| 1 žlutá paprika
| 2 malé cukety
| 1/2 salátové okurky
| 1 svazek kopru
| 1 stroužek česneku
| 150 g bíleho jogurtu
| dle chuti: bylinková sůl a pepř
Postup přípravy receptu Zeleninový šašlik s okurkovým salátem:
Omyté a osušené maso nakrájíme na kostky. Smícháme rajčatový protlak, hořčici, sójovou omáčku, olej a 1/2 lžičky soli a přidáme maso. Žampiony zbavíme dříků, zeleninu omyjeme, papriku rozpůlíme, očistíme a nakrájíme na čtverečky. Cukety nakrájíme na plátky. Ochucené maso napichujeme na grilovací jehlu střídavě se zeleninou. Potřeme zbývající marinádou a dáme na plech. Vložíme do předehřátého grilu i s rajčaty a pečeme po obou stranách vždy 5 min. Oloupanou okurku nastrouháme, kopr nasekáme a oloupaný česnek prolisujeme. Vše zamícháme do jogurtu. Ochutíme bylinkovou solí a opepříme.
Fotky receptu Zeleninový šašlik s okurkovým salátem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!