Postup přípravy receptu Zeleninový tvaroh s roketou:
1. Papriky omyjeme, očistíme, rozpůlíme a vyřízneme semeník. Povaříme asi 8 min. v osolené vodě, potom zchladíme studenou vodou, necháme okapat a nakrájíme na nudličky.
2. Chřest omyjeme, oloupeme a odřízneme zdřevnatělé konce. Výhonky vaříme ve svazečcích v osolené vodě asi 15 min., vyjmeme, zchladíme studenou vodou a necháme okapat.
3. Mrkev omyjeme, očistíme, oloupeme a podélně nakrájíme na tenké hranolky. Povaříme v osolené vodě asi 5 min., vyjmeme, zchladíme ve studené vodě a necháme dobře okapat.
4. Želatinu namočíme do studené vody. Rozpustíme, rozmícháme v troše tvarohu a nakonec vmícháme do zbylého tvarohu. Osolíme, opepříme a ochutíme citronovou šťávou.
5. Smetanu ušleháme dotuha a vmícháme spolu s pokrájenou pažitkou do tvarohu. Paštikovou formu (dlouhou 20 cm) vyložíme průhlednou fólií. Na ni střídavě klademe vrstvu tvarohu a vrstvy paprikových nudliček, hranolků mrkve a chřest. Hmotu přimáčkneme, uhladíme, formu přikryjeme fólií a necháme přes noc chladit.
6. Roketu očistíme, opereme a osušíme. Tvaroh nakrájíme na plátky, poklademe na talíře s roketou a podáváme.