Postup přípravy receptu Zeleno-červené rizoto:
Cibuli a česnek nakrájíme a necháme na oleji zesklovatět. Přidáme rýži a vše chvíli společně smažíme. Po troškách přiléváme vývar. Rýži vaříme asi 20 minut, musí být měkká, ale ne lepkavá. Na zelenou rýži očistíme špenát a oblanšírujeme ho. Hrášek asi 5 minut dusíme na másle a vodě.
Ze špenátu a poloviny hrášku vyrobíme protlak, který smícháme s polovinou rýže, osolíme a opepříme. Na červenou rýži vložíme na chvíli rajče do vroucí vody, pak zchladíme, zbavíme slupky a zrníček a nakrájíme na kousky.
Papriku očistíme a nakrájíme nadrobno. Rozpálíme olej, na něm osmažíme zeleninu a vmícháme ji do zbytku rýže, osolíme, opepříme. Do obou druhů rýže vmícháme parmazán a máslo a podáváme efektně nakombinované.